Junker: Bilo bi dobro da sam britanski premijer, ali nisam

Izvor: B92, 23.Feb.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Bilo bi dobro da sam britanski premijer, ali nisam

Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker našalio se na račun nesigurnosti Velike Britanije o budućim odnosima s Evropskom unijom.

On je rekao da bi bilo dobro za Britance da im je on premijer.

Junker je odgovorio na pitanje novinara u Briselu o sastanku britanske premijerke Tereze Mej s njenim ministrima juče kod Londona na kojem su britanski zvaničnici razgovarali o budućim odnosima sa EU posle istupanja iz njenog članstva (Bregzit).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nisam britanski premijer. Bilo bi dobro da jesam, ali nisam", rekao je Junker sa osmehom po dolasku u Brisel na sastanak EU o Bregzitu.

"Komentarisaću rezultate sastanka britanske premijerke kada budem dobio tačan zaključak tog razgovora", rekao je Junker novinarima na engleskom i dodao potom na francuskom da je na britanskoj vladi i parlamentu da odgovore na sva pitanja koja se postavljaju u njihovoj zemlji.

Kako je danas saopšteno u Londonu, Tereza Mej će 2. marta predstaviti svoju viziju partnerstva sa EU posle Bregzita, koji treba da počne 29. marta 2019, tačno dve godine od pokretanja postupka izlaska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Junker: Nisam britanski premijer, bilo bi dobro da jesam

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2018

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas se s ironijom osvrnuo na nejasnoće u pogledu britanskog stajališta o budućem odnosu Britanije sa Evropskom unijom te je dodao kako bi "bilo jako dobro kad bi on bio premijer Velike Britanije"...Junker je tako odgovorio novinarima u Briselu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.