Rekordna inflacija u Hrvatskoj

Izvor: B92, 17.Avg.2022, 18:08

Rekordna inflacija u Hrvatskoj

Potrošačke cene u Hrvatskoj porasle su u julu 12,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

To je najviša stopa inflacije od kada Državni zavod za statistiku (DZS) vodi te podatke, a najviše je posledica rasta cena goriva i hrane.

Cene dobara i usluga za ličnu potrošnju, merene indeksom potrošačkih cena, u julu su u odnosu na jun porasle 0,4 odsto, dok su u odnosu na jul prošle godine skočile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12,3 odsto, pokazuje danas objavljeni izveštaj DZS.

Rast cena od 12,3 odsto predstavlja ubrzanje u odnosu na jun, kada su cene porasle 12,1 odsto na godišnjem nivou, prenela je Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Julska inflacija u Evropskoj uniji 9,8 odsto, u evrozoni 8,9 procenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 12:10

Rast inflacije u Evropskoj uniji dostigao je u julu ove godine 9,8 posto na godišnjem nivou, u odnosu na 9,6 procenata u junu, objavio je danas Evropski zavod za statistiku, Evrostat...Na mesečnom nivou, potrošačke cene u EU su u julu porasle za 0,2 procenta. Prema podacima Evrostata, međugodišnja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.