Jovanović: Sporazuma šansa da počnemo ispočetka

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Sporazuma šansa da počnemo ispočetka

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da Srbija ne moze nikakvu korist da traži u briselskom sporazumu osim šanse da počne ispočetka svoj život.

"To nema puno veze sa datumom za početak pregovora o članstvu u EU", rekao je Jovanović u emisiji "Kažiprst" na Televiziji B92 i ponovio da će njegova stranka podržati predloženi sporazum u Skupštini Srbije.

LDP, prema njegovim rečima, neće uslovljavati tu podršku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"To je besmisleno. Ne mogu da se ponašam kao Đilas. To znači da ne mislim da parazitiram na problemu u kojem se nalaze Dačić i Vučić, to nema nikakvog smisla. Ne znači mi ništa da li će oni danas reći ili neće da je Kosovo nezavisno", naveo je Jovanović.

Jovanović je kazao da nije osetio olakšanje kada je potpisan predloženi sporazum, kao i da je vlast to učinila zbog potrebe da konsoliduje samu sebe.

Upitan za saradnju sa demokratama, Jovanović je kazao da LDP mora da formira alternativu, sa ili bez te stranke, ali da je očigledno da DS ne razume tu potrebu.

Na pitanje da li su SPC, DS S, SRS i druge opcije na braniku otadžbine kada kažu da je sporazumom izdato Kosovo, Jovanović je upitao odakle pravo političarima ili vladikama da veruju u kolektivnu hipnozu kojoj inače sami nisu skloni.

"Koštunica poziva na ustanak sa stepenica vlade. U koji ustanak, protiv koga, hoće li on da nas vodi? Kakvo je to ludilo koje je dobilo tu vrstu legitimiteta?", naveo je lider LDP.

Govoreći o napadu na njega, njegovu suprugu i prijatelje u Segedinu, lider LDP je naveo da njega ne zanimaju pojedinci koji su ih napali, već uporišta, koja su u sistemu vrednosti, načinu razmišljanja, odsustvu spremnosti da se društvo leči.

"Ne može za mene da bude problem vodja jedne grupe zvezdinih navijača, on je za mene posledica. On je vaspitavan u društvu u kome je mogao da vidi jasne poruke. Kada ste spremni da se obračunvate sa majkom četvoro dece onda to više nije moj problem, već problem ove zemlje", rekao je Jovanović.

On je dodao da napadače nikada nije video u životu i da su oni za njega grupa kriminalaca koja se krije iza Crvene Zvezde, sporta, velikih ideja.

"U ovom gradu živi četvoro moje dece i mnogi drugi prema kojima nisam ravnodušan i tu ne može biti kompromisa. Što Verana Matića čuva SAJ, šta je uradio, zašto čuva Brankicu Stanković? 10 policajaca čuva moju decu u školi, pa kakva je to zemlja?", upitao je Jovanović.

Upitan za zdravlje njegovog prijatelja, kome su navijači razbili lobanju, Jovanović je kazao da su lekari zadovoljni oporavkom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.