Još zemalja bi moglo da napusti EU

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još zemalja bi moglo da napusti EU"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nije isključeno da i neke istočnoevropske zemlje možda razmišljaju o izlasku iz EU u narednih nekoliko godina.

Putin je to rekao učesnicima investicionog foruma "Rusija zove" i podsetio da je nesklad unutar EU počeo zbog sistema raspodele fondova koji predviđa da se značajna podrška u iznosu od nekoliko desetina milijardi evra pruža "zemljama koje još nisu dostigle određeni nivo ekonomskog razvoja", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tass.

"Negde oko 2028. godine pojedine istočnoevropske zemlje dostići će takav nivo ekonomskog razvoja zbog čega će morati da plaćaju. Nisam siguran da tada ne bi ponovili razmišljanje Velike Britanije (o napuštanju EU)", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.