Još uvek samouveren: Neću da razmišljam o ostavci

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još uvek samouveren: "Neću da razmišljam o ostavci"

London -- Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da nije spreman da razmišlja o ostavci i obećao izlazak iz Evropske Unije do 31. oktobra.

"Ići ću u Brisel, obezbediću sporazum i izaći ćemo iz Evropske unije 31. oktobra", rekao je Džonson.

Upitan da li će podneti ostavku ukoliko se to ne dogodi, odgovorio je da to nije hipoteza o kojoj je spreman da razmišlja, prenosi Rojters.

Džonson je u utorak pretrpeo veliki poraz u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto su pobunjenici među njegovim torijevcima i opozicioni poslanici glasali za preuzimanje kontrole nad izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije.

Zakon, koji ima za cilj da spreči Bregzit bez sporazuma, Džonsona obavezuje da od Brisela zatraži da se produži rok za Bregzit posle 31. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.