Još četiri miliona evra za migrante u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još četiri miliona evra za migrante u Srbiji

Evropska unija će sa još četiri miliona evra pomoći humanitarne projekte namenjene migrantima u Srbiji, najavio je danas evropski komesar Hristos Stilijanidis, koji je zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao centar za migrante u Obrenovcu, čiju je obnovu finansirala Evropska komisija.

Sa četiri miliona evra pomoći ćemo obrazovanje migranata, obezbediti hranu, zaštitu i sve drugo što im bude bilo potrebno, a nakon tog iznosa ukupna pomoć koja dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Evropske unije iznosi 25 miliona evra, rekao je evropski komesar.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Stilijanidis je napomenuo da je od humanitarne pomoći pomognuta obnova 11 prihvatnih centara, kao što je taj u Obrenovcu.

Od početka izbijanja migrantske krize pomoć Evropske unije Srbiji iznosi ukupno 80 miliona evra, podvukao je Stilijanidis.

Zahvaljujući evropskom komesaru Stilijanidisu na pomoći i ličnoj podršci Srbiji, Vulin je istakao da je Srbija, zahvaljujući njemu, uvek imala otvorena vrata.

Vulin je rekao da se u Srbiji trenutno nalazi 4.000 migranata i da je najveći broj njih smešten u prihvatne centre.

To znači da su zbrinuti, zaštićeni, to znači da imaju medicinsku i pravnu zaštitu, pristup obrazovanju i našem azilnom sistemu, zaključio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU daje četiri miliona evra za projekte za migrante u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2017

Evropska unija (EU) pomoći će sa još četiri miliona evra humanitarne projekte namenjene migrantima u Srbiji, najavljeno je prilikom posete ministra odbrane Aleksandra Vulina i evropskog komesara za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosa Stilijanidisa Privremenom prihvatnom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.