Jopsipović: Podržavaćemo Srbiju na putu ka EU

Izvor: Politika, 11.Jan.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jopsipović: Podržavaćemo Srbiju na putu ka EU

ZAGREB – Podržavaćemo Srbiju na putu u Evropsku uniju, ali mora da ispuniti sve uslove koje smo ispunili i mi u Hrvatskoj, izajvio je hrvatski predsednik i predsednički kandidat Ivo Josipović.

Kada je reč o odnosu Hrvatske prema Srbiji, tu nema nikakvih promena, rekao je hrvatski predsednik u izjavi novinarima posle glasanja i dodao da je Srbija susedna i prijateljska zemlja, i da ima puno otvorenih pitanja, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << valja rešiti.

Josipovih je rekao da će nastaviti da podržava put Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji, da joj bude prijatelj i sa će nastojati da pomogne da se unutar BiH postigne sporazum o uređenju BiH i o ravnopravnosti građana.

Josipović i njegova supruga Tatjana došli među prvima i glasali jutros u 7.15 sati u drugom izbornom krugu za predsednika, na biračkom mestu u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

„Izašao sam među prvima upravo zato da to bude poziv našim sugrađankama i sugrađanima da iskoriste svoje biračko pravo, izađu na izbore i daju svoj glas onom kandidatu za kojeg smatraju da je najbolji”, izjavio je Josipović novinarima.

On je dodao da očekuje rekordno visoku izlaznost i da želi i svojim primerom da podstakne sve da izađu na izbore.

Biračka mesta u Hrvatskoj otvorena su u 7.00, a biće zatvarena u 19.00 sati, a oko 3,8 miliona birača odlučiće da li će na čelu države ostati aktuelni predsednik SDP-ov Ivo Josipović, pravnik i muzičar ili HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministarka.

Tanjug

objavljeno: 11/01/2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.