Joksimovićeva sa Koronakisom o Srbiji u EU

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimovićeva sa Koronakisom o Srbiji u EU

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa osnivačem i direktorom magazina "Nova Evropa" Basilom Koronakisom o procesu pristupanja Srbije EU.
Kako je saopšteno iz tog resora, Joksimović je istakla da vlada ima realističan pristup procesu i da je akcenat na reformama, čija važnost prelazi okvire samog proces pristupanja.Ministarka je naglasila da to što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građani od samog početka u velikom procentu podržavaju reformski proces koji nije nimalo lak, pokazuje da razumeju da je on neminovan ukoliko želimo da Srbija krene putem napretka.
Ona je istakla da je vlada fokusirana na stvaranje zdravog poslovnog ambijenta, na jačanje ekonomije i stvaranje pravnog okvira za unapređenje svih sfera društvenog života. "Funkcionalnost i uređenost države su naši ciljevi", naglasila je Joksimovićeva.
Sagovornici su ocenili da je put pun izazova, ali da je korist za građane na kraju tog puta, ta koja pokazuje da je to jedini ispravan put.
Složili su se da je vlada u proteklom periodu i u reformskom procesu i u procesu evropskih integrcija uradila mnogo, i da Srbija i u narednom periodu mora da nastavi u tom pravcu da radi kako bi jačala svoje pozicije na svim poljima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.