Joksimović: Junkerova izjava pozitivna, Srbija na pravom putu

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Junkerova izjava pozitivna, Srbija na pravom putu

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je kao "veoma pozitivnu" izjavu predsednika EK Žan-Kloda Junkera, da bi Srbija pre 2025. godina mogla da postane članica EU BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je kao "veoma pozitivnu" izjavu predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, da bi Srbija pre 2025. godina mogla da postane članica EU i istakla da to samo jača uverenje da je Srbija na pravom putu."Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Junker ovom porukom zapravo pokazuje da Evropska unija još uvek ima liderske sposobnosti i da računa na Srbiju kao na deo svojih liderskih sposobnosti i sada i u budućnosti kada postanemo članica EU. Mislim da je to jedna jako dobra poruka", rekla je Joksimović za televiziju Pink.Ona je napomenula da je bilo reči o datumima, ali da nije precizirano da li će biti pre ili posle 2025.PROČITAJTE JOŠ - Junker: Očekujem Srbiju u EU pre 2025."Mi smo o datumima govorili, da li će biti pre 2025, da li će biti posle, nisu to tako zapisani datumi, ali ono što je važno to je da naši građani znaju da smo mi obećali reforme građanima i bolju, uređeniju zemlju, viši životni standard. To je ono što je prioritetni cilj vlade, a ovakve poruke svakako doprinose da budemo uvereni još više u činjenicu da smo zaista na pravom putu", poručila je Joksimović.Junker je u sredu, odgovarajući na pitanje Tanjuga o namerama EU koje bi trebalo da budu predstavljene u Stragiji o uspešnom pristupanju dve države koju je Junker izneo u radnom programu Evropske komsije, odgovorio "Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025."Predsednik Evropske komsije je posle sastanka sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim izneo zadovoljstvo namerama Bugarske da EU integracije Zapadnog Balkana stavi među prioritete bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine.Sredinom maja, naime, u Sofiji će biti organizovan samit EU sa liderima država Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SRBIJA U EU PRE 2025. Joksimović: Junkerova poruka dokaz da je Beograd na pravom putu

Izvor: Blic, 09.Nov.2017

Poruka predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera da bi Srbija pre 2025. godina mogla da postane članica EU, samo jača uverenje da je Beograd na pravom putu, kaže ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović...- Junker ovom porukom zapravo pokazuje da EU i dalje ima liderske sposobnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.