Johanes Han komesar za susedstvo

Izvor: RTV Pink, 10.Sep.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Johanes Han komesar za susedstvo

Austrijanac Johanes Han imenovan je za komesara za susedstvo u Evropskoj komisiji i biće zadužen za odnos sa zemljama van EU.



Funkcija komesara za susedstvo je uvedena umesto dosadašnje, komesara za proširenje što je mesto koje je donedavno zauzimao Štefan File. Han se smatra veoma iskusnim diplomatom kada su u pitanju odnosi Evropske unije i balkanskih zemalja. Novi predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je u dva navrata istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << u njegovom petogodišnjem mandatu na toj funkciji neće biti prijema novih zemalja. Takvom odlukom je zvanje komesara za proširenje obesmisleno, a dosadašnjem Generalnom direktoratu za proširenje i susedsku politiku dodeljen je naziv Direktorat za susedstvo, kao i ingerencije komesara za proširenje. Han će na novu funkciju stupiti 1. novembra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTV Pink...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.