Jelušić i Jo o saradnji u vodoprivredi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelušić i Jo o saradnji u vodoprivredi

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primio je danas specijalnog poverenika ministra spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske zaduženog za strategiju Dunavske regije i vodoprivrednu diplomatiju Ištvana Joa i sa njim razgovarao o mogućim vidovima saradnje u oblasti vodoprivrede. Kako je rečeno na sastanku, ideja je da se u buduće projekte iz vodoprivrede uključe zemlje koje nisu članice Evropske unije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a sa ciljem da se kroz zajedničku saradnju poboljša infrastruktura, saobraćajne veze, čiste tehnologije i energetska efikasnost.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić istakao je da Grad Novi Sad već ima projekte koji se odnose na vodoprivredu, a jedan od najznačajnijih je prečistač voda.

On je dodao da će tokom narednih nekoliko dana Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj grada uputiti Ministarstvu spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske listu potencijalnih projekata, kako bi se utvrdili koji od njih mogu biti realizovani kroz prekograničnu saradnju.

Imamo kapacitete da realizujemo zajedničke projekte i Grad Novi Sad je pouzdan partner u tome - poručio je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Specijalni poverenik ministra spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Ištvan Jo precizirao je da je Mađarska, kroz transnacionalni program, čiji je fond 70 miliona evra, uspešno realizovala mnogobrojne projekte, kao i da će se treći krug konkurisanja u okviru tog programa održati tokom sledeće godine.

On je istakao da bi se, u okviru transnacionalnog programa, mogla uspostaviti saradnja kroz projekte iz oblasti vodoprivrede, energetike, zaštite životne sredine, ali i saradnje između institucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.