Javni prevoz u Luksemburgu od danas besplatan

Izvor: AutoBlog, 29.Feb.2020, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni prevoz u Luksemburgu od danas besplatan

Luksemburg je poslednjeg dana februara 2020. godine postao prva država na svetu koja nudi besplatan javni prevoz, prenosi RTS. Taj potez mala, ali bogata zemlja Evropske unije povukla je da bi pomogla slabije plaćenom stanovništvu i da bi se smanjio broj vozila na putevima. Neki gradovi u svetu uveli su slične mere koje podrazumevaju besplatnu upotrebu javnog prevoza, ali to nikada nije bilo ovako objedinjena akcija na teritoriji cele države. Besplatan javni prevoz, označen kao „značajna društvena mera“, na neki način utiče na približno 40 odsto domaćinstava i procenjuje se da pojedinačno domaćinstvo može da poštedi oko 100 evra troškova godišnje. Budući da je planirano da mera stupi na snagu 1. marta, a naknadno...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

U Luksemburgu od danas besplatni javni prevoz

Izvor: Danas, 29.Feb.2020

U Luksemburgu je danas stupila na snagu mera o besplatnom javnom prevozu, čime je ta zemlja postala prva u svetu sa prevozom koji se više ne plaća.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.