Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga ne dolazi u Beograd

Nekoliko lidera iz regiona učestvovaće za vikend u Beogradu na sastanku evropske grupe Trilateralne komisije na kojem će se raspravljati i o Zapadnom Balkanu i Srbiji na putu ka EU. Kako je za agenciju Beta rekao Jovan Kovačić, predsednik srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije, zvanični deo skupa u subotu 1. novembra otvoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, prema rečima Kovačića, neće doći na sastanak, ali će na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << skupu učestvovati neko od predstavnika Kosova.

Od lidera regiona dolazak su potvrdili predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Crne Gore Milo Đukanović, a očekuje se dolazak i predstavnika Federacije BiH, rekao je Kovačić.

Pored Vučića na sastanu bi iz Srbije trebalo da učestvuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na otvaranju će govoriti i predsednik evropske Trilaterale i bivši predsednik Evropske centralne banke Žan-Klod Triše, kao i Jovan Kovačić, u ime zemlje domaćina.

Učešće na skupu u Beogradu su potvrdili i predsednik banke Goldman Saks Piter Saderland, član Senata parlamenta Italije Mario Monti, savetnik Goldman Saksa i bivši češki ministar Vladimir Dluhi, poslanik Bundestaga Mihael Fuks, guverner Nacionalne banke Belgije Luk Koen.

Sastanak se održava u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" do 2. novembra i zatvoren je za javnost, a u šest panela će se razgovarati o Zapadnom Balkanu, tekućim problemima, vizijama za budućnost, energetici, Srbiji na putu ka EU, Ukrajini.

Trilateralna komisija, ustanovljena 1973. sa ciljem da podstakne dijalog između Evrope, SAD i Azije, okuplja uticajne pojedince iz oblasti biznisa, finansija, diplomatije i politike iz svih delova sveta. Srpska nacionalna grupa u Trilateralnoj komisiji postoji od 2013.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.