Izbeglice i migranti nisu isto

Izvor: Akter, 31.Avg.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice i migranti nisu isto

Danska ministarka za integraciju stranaca Inger Stojberg izrazila je nevericu da je Evropska unija u stanju da reši aktuelnu izbegličku krizu, ocenjući da "svaka zemlja sama treba da odlučuje o tome ko može da uđe, a ko mora napolje (iz zemlje)"

Ona je, u programu danske državne televije DR, istakla i da je došlo vreme da se debata podeli na dva dela, tako da se o migrantima i izbeglicama više ne govori kao o jednom problemu, već da se te dve grupe jasno razdvoje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
"Jer, ako si iz Sirije, postoji vrlo velika verovatnoća da si lično progonjen i treba da dobiješ azil. Ali, ako si iz Severne Afrike i migrant si koji želi u Evropu zbog boljeg kvaliteta života, nećeš dobiti azil", naglasila je Stojberg.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.