Iz Fonda EU desetine miliona evra

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Fonda EU desetine miliona evra

Beograd -- Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović izjavila je da bi Srbija iz Fonda solidarnosti EU mogla da dobije desetine miliona evra.

Ona je dodala da sutra ističe preliminarni rok za procenu štete od poplava lokalnih samouprava.

Joksimović je za RTS kazala da iako ukupan fond iznosi 500 miliona evra, Srbija ne može da računa na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko novca, jer su taj novac već koristile neke zemlje.

"Taj fond ne može ceo da bude dat jednoj zemlji i mi ćemo sigurno dobiti desetine miliona. IPA fondovi su značajni i to su fondovi koje mi nismo do kraja iskoristili 2012. i 2013 godine", rekla je ministarka.

Joksimović je dodala da je danas dogovoreno za šta će i kada će moći prvih 30 miliona evra iz IPA fonda da bude iskorišćeno.

Podsetila je i da je danas na čelo Kancelarije za obnovu i sanaciju od poplava imenovan Marko Blagojević poručujući da će ta kancelarija predstavljati centralizovani fond svih sredstava koja stižu u Srbiju i sav novac će biti evidentiran.

Joksimović je precizirala da se to neće odnositi na sredstva iz Evropske komisije.

Joksimović, koja je inače i član Komisije za procenu štete od poplava, rekla je i da lokalne samouprave do sutra, 30. maja treba da dostave preliminarne podatke o šteti.

"Rok je dat do sutra, 30. maja, za preliminarne rezultate i procene štete lokalnim samouparvama. Naravno većina će dostaviti te izveštaje, možda će biti jedna, dve, tri opštine koje se neće do kraja snaći u tome", rekla je Joksimović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetine miliona evra iz Fonda solidarnosti

Izvor: RTS, 29.Maj.2014

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da bi Srbija iz Fonda solidarnosti Evropske unije mogla da dobije desetine milliona evra, dodajući da sutra ističe preliminarni rok za procenu štete od poplava lokalnih samouprava. ..Joksimović je gostujući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.