Istra putokaz kako do fondova EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istra putokaz kako do fondova EU

Istra sa kojom je Vojvodina 2006. godine potpisala sporazum o saradnji, slovi za najaktivniju hrvatsku županiju na polju korišćenja sredstava iz različitih fondova evropske unije.

Zbog toga je transfer istarskih iskustava dragocen polaznicima specijalistickog programa o Upravljanju regionalnim razvojem kroz EU fondove koju realizuje fond Evropski poslovi i Univerzitet u Novom Sadu. Deo stručne prakse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << relazovan je upravo u Istri.

Polaznici tog programa ispunili su stroge kriterujume i prošli zahtevnu selekciju kako bi se obučavali za izradu projekata i realizaciju ideja za koje bi evropska komisija trebalo da da zeleno svetlo i opredeli finansijska sredstva. A na tom polju iskustva Istre su dobar putokaz.

Da bi se sredstva iz fondova učinila dostupnima potrebno je pre svega prepoznati potencijale koji mogu biti instrument regionalnog razvoja.

Ono što su na putu do evropskog novca za Istru bile italijanske regije Friuli Venecija Đulija i Venet, za Vojvodinu može biti Istra poručila je zamenica istarskog župana Vivijana Benusi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.