Isporuka šećera iz robnih rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2011, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporuka šećera iz robnih rezervi

BEOGRAD -

Republičke robne rezerve počele su danas isporuku 3.000 tona šećera koji će se u trgovinama širom Srbije prodavati po ceni od 98 dinara za kilogram.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da su obezbeđene dovoljne količine da u narednih šest meseci bude plasirano po 3.000 tona šećera na tržište i da se tako "preduprede špekulacije o nestašici".

Milosavljević je novinarima u Dis hipermarketu u Zemunu kazao da je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine ostvaren rekord sa više od 490.000 tona proizvedenog šećera, kao i izvoznom kvotom za EU od 180.000 tona.

Direktor Republičkih robnih rezervi Goran Tasić je rekao da se javilo 40 zainteresovanih trgovaca sa oko 1.300 prodajnih mesta za prodaju više od 2.000 tona šećera.

On je izrazio očekivanje da će do kraja nedelje biti završeno potpisivanje svih ugovora i da će dinamika stizanja u maloprodajne objekte zavisiti od trgovaca.

Trgovci će šećer plaćati 82,5 dinara po kilogramu, a u maloprodaji prodavati po ceni od 98 dinara, u šta je uračunata njihova marža od sedam odsto, zavisni troškovi od tri odsto i porez na dodatu vrednost od osam odsto.

Obaveza trgovaca je da otkupljeni šećer Robnim rezervama plate u roku od 30 dana.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, isporuka robe je počela, a trgovine u kojima će biti šećera iz robnih rezervi su Familija, SOS marketi, Delta maksi, Idea, Merkator i druge.

Poslednjih nedelja šećera nema dovoljno u prodavnicama u Srbiji, a cene su gotovo udvostručene u odnosu na isti period prošle godine. Cena šećera počela je da raste od januara da bi u pojedinim trgovinama dostigla i 130 dinara za kilogram.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.