Irska podrška Srbiji na EU putu

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska podrška Srbiji na EU putu

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa generalnim direktorom za Evropu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Irske Ovenom Olirijem, koga je upoznala sa dinamikom procesa pregovora sa EU i srpskom pregovaračkom strukturom.
Jadranka Joksimović je zahvalila Irskoj na podršci koju pruža Srbiji na njenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU putu i politici nastavka proširenja koju ova država zastupa, navedeno je u saopštenju.
Ona je naglasila je da Srbija u procesu evropskih integracija ne traži političke ustupke već je fokusirana na ispunjavanje kriterijuma što će rezultirati harmonizacijom sa pravnim korpusom i standardima i vrednostima EU.
Sagovornici su razmenili iskustva dve države u sprovođenju strukturnih reformi, ocenivši da je njihovo uspešno sprovođenje preduslov za napredak države.
Ministarka Joksimović je naglasila da je za Srbiju upravo zbog toga važno što je već na početku procesa pristupanja fokus na reformskim poglavljima.
Prema njenoj oceni, posle 10 godina jedna Vlada je započela sa sprovođenjem sveobuhvatnih reformi, bez kojih nije moguć ni oporavak ni napredak države i da će članstvo u EU predstavljati samo dodatnu vrednost.
Da je to dobar put koji je Vlada, predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem, izabrala, potvrđuje činjenica da građani u velikom procentu podržavaju reformski proces, navela je Joksimovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Joksimovićeva i Benčina o evropskim integracijama Srbije

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije Dragoljuba Benčina izjavila je u Beogradu da Slovenija pozitivno ocenjuje napredak koji je Srbija ostvarila u procesu reformi i pripremama za otvaranje poglavlja 23. i 24. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.