Irska ne želi da napusti evropsko tržište

Izvor: RTS, 02.Apr.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska ne želi da napusti evropsko tržište

Nećemo dozvoliti scenario u kome Britanija izlazi iz Evropske unije bez dogovora i time povlači Irsku sa jedinstvenog tržišta, poručio je ministar spoljnih poslova te zemlje Sajmon Koveni, prenosi "Rojters". 
"Moramo da pronađemo način da obezbedimo integritet jedinstvenog tržišta", rekao je Koveni.

Kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukoliko Britanija napusti Evropsku unuju bez dogovora Irska neće dozvoliti da želja Velike Britanije  da zadrži otvorene granice kao rezultat donese carinjene irske robe u lukama Evrope.
Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije ranije je rekao da uprkos lošoj prognozi i dalje postoji šansa da se postigne dogovor o Bregzitu na samitu u Londonu 10. aprila.
Ukoliko tada EU i Britanija ne nađu zajedničko rešnje, Britanija će zvanično 12. aprila napustiti evropski blok bez ikakvog dogovora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Irska: Nećete nas povući sa jedinstvenog tržišta

Izvor: Blic, 03.Apr.2019, 00:15

Ministar spoljnih poslova Irske Sajmon Koveni poručio je danas da Irska neće dozvoliti scenario u kome Britanija izlazi iz Evropske Unije bez dogovora i time povlači Irsku sa jedinstvenog tržišta, preneo je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.