Indeksi oslabili jer su investitori oprezni

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi oslabili jer su investitori oprezni

..

[img=http://www.admiralmarkets.rs/sites/forextrade.rs/files/image/LUCIJA%20slike/BERZE%20resize/Amerika/NYSE%203%20300%20250.jpg" alt="Indeksi oslabili jer su investitori oprezni]Berzanski indeksi na azijskim tržištima su oslabili, jer su investitori oprezni uoči samita Evropske unije koji će se održati kasnije u toku nedelje, dok je i dalje prisutna zabrinutost oko globalnog privrednog rasta.

Japanski Nikkei 225 indeks se spustio za 0,7 odsto, Hang Seng indeks >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iz Hong Konga je pao za 0,2 odsto, dok je australijski ASX/200 bio niži za 0,5 odsto.

Zabrinutost oko stanja globalne ekonomije je intenzivirana tokom prošle nedelje, nakon što su objavljeni podaci o slaboj američkoj proizvodnji, padu kineskog fabričkog sektora i usporavanju poslovanja u evrozoni.

Investitori su oprezni uoči samita Evropske unije i nadaju se da će doći do veće fiskalne integracije.

Očekuje se da će vlada Španije formalno da zatraži paket pomoći za svoj bankarski u visini od 62 milijarde evra.

Akcije na evropskim berzama su naglo pale, jer poverenje investitora opterećuje zabrinutost oko dužničke krize u evrozoni na globalni rast.

Euro STOXX 50 se spustio za 1,5 odsto, londonski FTSE 100 je pao za 0,6%, francuski CAC 40 je potonuo za 1,3%, dok je nemački DAX 30 bio niži za 1,5 odsto.

Zabrinutost navodi investitore na sigurna ulaganja

Samit Evropske unije neće doneti napredak

\n\nwww.admiralmarkets.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.