Ideje za budućnost na kalendaru EU PRO Plus

Izvor: Megafon.co, 27.Dec.2021, 19:30

Ideje za budućnost na kalendaru EU PRO Plus

Aleksandra Ivić, učenica Umetničke škole iz Niša, dobitnica je prve nagrade na konkursu za kalendar programa EU PRO Plus za 2022. godinu. Drugo i treće mesto pripali su Milici Stevanović iz Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ i Nataliji Pavličević iz Srednje škole iz Blaca. Prema glasovima publike i stručnog žirija one su najbolje odgovorile na temu takmičenja Tvoje ideje, tvoja budućnost. Gimnazija >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Kraljevo proglašena je za najbolju školu na osnovu angažovanja i predanosti prilikom priprema školskog takmičenja.
Aleksandra Ivić – prva nagrada „Drago mi je što smo mi mladi imali imali priliku da izrazimo svoje stavove, ali i probleme. Moj rad bi trebalo da inspriše stavnovnike moga grada da više obraćaju pažnju na prirodu, ekologiju i bavljenje fizičkom aktivnošću. Sadnjom drveća doprinosimo očuvanju naše okoline“, kaže Aleksandra Ivić, pobednica ovogodišnjeg takmičenja.
Evropska unija u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije i UNOPS-om deceniju unazad putem ovog likovnog takmičenja podstiče i nagrađuje talentovane i kreativne učenice i učenike. Ovogodišnja tema podstakla je na razmišljanje mlade umetnike i umetnice iz 22 srednje škole jugoistočne i jugozapadne Srbije.
„EU je 2022. godinu proglasila Evropskom godinom mladih. Tako je u središte pažnje stavila stvaranje perspektiva za mlade, koji su najviše bili pogođeni pandemijom. To znači da će biti uloženi veći napori da se prioriteti mladih uključe u relevantne politike i u donošenje odluka”, kaže Martin Klauke, šef sektora za upravljanje projektima Delegacije EU u Srbiji.
EU PRO Plus – mladi su svesni problema Pristigli radovi, između ostalog, pokazali su da su mladi svesni značaja očuvanja životne sredine i korišćenja obnovljivih izvora energije.
„Jako je lepo kada kroz aktivnosti koje sprovodimo sa mladima dobijemo vaše ideje i uvid u rešenja za probleme koje ste prepoznali u svom okruženju. Još lepše je kada vidimo da su te ideje ostvarive i da ih u nekim slučajevima već uvodimo u projekte koje sprovodimo”, rekla je Olivera Kostić, menadžerka programa EU PRO Plus.
Milica Stevanović – drugo mesto Natalija Pavličević – treća nagrada Na stranicama kalendara programa EU PRO Plus za predstojeću godinu, pored prva tri nagrađena rada, naći će se i radovi Anđele Bučić iz Niša, Ivone Tasić iz Leskovca. Aiše Krkušić iz Novog Pazara, Alekse Petrovića iz Dimitrovgrada i Đorđa Rvovića iz Nove Varoši. Takođe, Martine Ivanov iz Dimitrovgrada, Hane Crnišanin iz Novog Pazara, Natalije Živadinović iz Aleksinca i Mine Lučić iz Kruševca.
Autori su nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Gimnazija Kraljevo osvojila je laptop i projektor. Rezultati takmičenja mogu se naći na internet stranici programa EU PRO Plus. Aktivnosti EU PRO Plus programa EU podržava sa 30 miliona evra.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.