INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,3 ODSTO

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,3 ODSTO

BEOGRAD - Inflacija u Srbiji u septembru bila je 1,3 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, objavio je Republički zavod za statistiku Srbije (RZS). Kako je saopštio taj zavod, u prvih devet meseci 2010. godine potrošačke cene su porasle za 7,3 odsto, a godišnja inflacija u septembru bila je 7,7 procenata.

Prema metodologiji EU, inflacija se meri na osnovu prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga za ličnu potrošnju, a uključuje i cenu iznajmljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stana, finansijske usluge, usluge obrazovanja i ugostiteljske usluge.

U septembru najviše su poskupeli hrana i bezalkoholna pića - dva odsto, dok je obrazovanje u proseku poskupelo za 1,8 odsto. Cene ugostiteljskih usluga povećane su za 1,7 procenata, alkoholna pića i duvan su poskupeli za 1,3 odsto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje za jedan odsto. Za po 0,9 procenata u proseku su poskupeli stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva, zdravstvo, kao i odeća i obuća.

Prema standardnoj metodologiji Republičkog zavoda za statistiku, kojom se meri kretanje cena na malo, inflacija u Srbiji u septembru bila je jedan odsto. U prvih devet meseci 2010. iznosila je 7,7 odsto, dok je godišnja inflacija bila 8,7 odsto.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u septembru 1,3 odsto

Izvor: RTS, 12.Okt.2010

U septembru najviše poskupeli hrana i bezalkoholna pića, dva odsto. U prvih devet meseci 2010. godine cene porasle za 7,3 odsto, a godišnja inflacija u septembru bila 7,7 procenata...Republički zavod za statistiku Srbije objavio je da je inflacija u Srbiji u septembru bila je 1,3 odsto, mereno metodologijom...

Nastavak na RTS...

Poskupjle ugostiteljske usluge

Izvor: Capital.ba, 12.Okt.2010

BEOGRAD, Cijene ugostiteljskih usluga u Srbiji u septembru su bile za 6,1 odsto više nego u istom mjesecu 2009, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku. Hrana je koštala za 6,7 odsto više nego u septembru 2009. godine, alkoholna pića za 6,9 odsto, dok je za bezalkoholna pića trebalo...

Nastavak na Capital.ba...

Inflacija u Srbiji u septembru 1,3 odsto prema metedologiji EU

Izvor: Economy.rs, 13.Okt.2010, 11:13

Inflacija u Srbiji u septembru bila je 1,3 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, objavio je je danas Republički zavod za statistiku Srbije (RZS).

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.