Hvala Rusiji što podržava naš put

Izvor: B92, 16.Okt.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hvala Rusiji što podržava naš put"

Premijer Srbije Alekasandar Vučić rekao je da Rusija nikada nije pritiskala Srbiju da odustane od svoje odluke da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.

On je na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zahvalnost Rusiji za podršku srpskom putu ka EU.

”Srbija se nalazi na svom putu na Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uniji i od tog puta se ne odustaje. Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić.

Predsednik srpske vVlade je naveo da će Srbija imati značajnu ulogu u predsedavanju OEBS 2015. godine, gde, kako je istakao, ne vidi samo važnu ulogu sa sebe.

“Srbija će voditi odgovornu politiku i pokazati da je u stanju da čini i deluje u pravcu rešavanja problema u svetu. Srbija je pokazala da je prijatelj Rusiji i u teškim trenucima, nije uvodila sankcije i neće uvoditi, bar ne ova Vlada”, zaključio je Vučić.

Prethodno se s predsednikom Rusije sastao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Hvala Putinu što poštuje naš evropski put!

Izvor: BKTV News, 16.Okt.2014

Premijer Srbije Alekasandar Vučić rekao je da Rusija nikada nije pritiskala Srbiju da odustane od svoje odluke da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.. . . On je na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zahvalnost Rusiji za podršku srpskom putu ka EU.. ”Srbija...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.