Hrvatskoj od EU - 86 miliona evra

Izvor: B92, 10.Feb.2021, 20:56

Hrvatskoj od EU - 86 miliona evra

Zagreb -- EK je odobrila iz Evropskog fonda za regionalni razvoj preko 86 miliona evra za proširenje širokopojasne infrastrukture nove generacije u Hrvatskoj.

"Svi Evropljani treba da imaju stabilan i brz pristup internet uslugama. To se pokazalo još važnijim u kontekstu pandemije koronavirusa kada su brojne digitalne aktivnosti prešle u puni onlajn format", izjavila je komesarka za koheziju i reforme Elisa Fereira, prenosi Hina.

Ona je dodala da će ovaj projekat, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osim što će doprineti smanjenju digitalnog jaza između ruralnog i urbanog stanovništva, otvoriti nove mogućnosti i podstaći hrvatski socijalno-ekonomski razvoj.

Komisija je iztakla značaj interneta velike brzine za proizvođače u ruralnim područjima i mikropoduzeća, koji će putem mreže pristupiti novim tržištima i imati koristi od e-usluga.

Prema strategiji hrvatske vlade za razvoj širokopojasnog pristupa internetu s brzinama većim od 30 Mbit/s jedan je od preduslova razvoja savremene ekonomije.

U strategiji se stavlja naglasak i na potrebu osiguranja dostupnosti širokopojasnog pristupa s brzinama većim od 100 Mbit/s, kako bi razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa pratio i razvoj usluga i aplikacija kojima su za nesmetani rad potrebne veće brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.