Hrvatska zatvara 3 poglavlja

Izvor: B92, 22.Dec.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska zatvara 3 poglavlja

Zagreb -- Hrvatska bi u Briselu na međuvladinoj konferenciji o pristupanju te zemlje EU, trebalo da zatvori tri poglavlja.

Reč je o poglavljima Pravda, sloboda i bezbednost, Okolina i Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika.

Neposredno pre same konferencije, održaće se sastanak Odbora stalnih predstavnika, koji treba da prihvati zajedničke pregovaračke stavove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU za poglavlja koja će se zatvoriti.

Hrvatska će ovu godinu završiti s 28 zatvorenih poglavlja i za narednu godinu preostaje još sedam poglavlja, odnosno šest ako se ne računa poglavlje Ostala pitanja o kome se ne vode pregovori.

Među preostalim poglavljima su i dva izuzetno delikatna - poglavlje o pravosuđu i ljudskim pravima i slobodama, za koje Zagrebu očekuju da će se zatvoriti u martu 2011. i poglavlje o tržišnom takmičenju koje sadrži i konačno rešenje pitanja brodogradilišta, odnosno ukidanja državnih subvencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU i Hrvatska zatvorili još tri poglavlja o pristupanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2010

 Hrvatska je  zatvorila još tri poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom i napravila dodatni korak prema ispunjavanju svoga cilja o dovršetku pregovora do kraja mađarskog predsjedništva u lipnju sljedeće godine. Hrvatska je na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.