Hrvatska u EU, EU u Hrvatskoj

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Jun.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska u EU, EU u Hrvatskoj

Ulazak Hrvatske u EU doneće promene i u sastav evropskih institucija, a hrvatski jezik će postati 24. službeni jezik Evropske unije. Hrvatska će od 1. jula imati evropskog komesara, poslanike u Evropskom parlamentu, glasove u Evropskom savetu i zaposlene u evropskim institucijama. Istovremeno EU u Zagrebu umesto Delegacije otvara Predstavništvo koje će biti glavna veza izmedju Evropske komisije i hrvatskih vlasti i gradjana. >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << Za Evropsku uniju ulazak Hrvatske je sedmo proširenja i prvo od 2007, kada su članice postale Bugarska i Rumunija.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kronen cajtung": Hrvatska je problematično dete koje se ukrcava na Titanik

Izvor: Blic, 30.Jun.2013

Evropska unija sutra prima na brod Hrvatsku, a mnogi Hrvati ne osećaju se baš najbolje na tom brodu, ocenjuje danas bečki dnevnik "Kronen cajtung"...Austrijski list prenosi da su građani zabrinuti zbog ekonomske krize, nerazvijene industrije i korupcije i da neki od njih strahuju da se 1. jula, umesto...

Nastavak na Blic...

Razvijanje volonterstva u programima prekogranične saradnje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jun.2013

Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju, prve komšije su nam tako postale važan partner za saradnju sa EU institucijama, a Bosna i Hercegovina tako dobija i nove mogućnosti u pristupu evropskim fondovima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.