Hrvatska od Bugarske dobila par korisnih saveta

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska od Bugarske dobila par korisnih saveta

Zagreb -- Hrvatska bi prilikom preuzimanja predsedavanja Savetom EU u prvoj polovini 2020. trebalo da bude spremna na stalne promene, poručila bugarska ministarka.

Lilijana Pavlova, ministarka koordinator bugarskog predsedavanja Savetom EU kazala je u Zagrebu da je savet Hrvatskoj da administracija bude spremna na stalne promene. "To uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prilagođavanje prioriteta. Preporuka je da oni budu što opširnije definisani kako bi mogli da se prilagode konkretnim izazovima", izjavila je Pavlova, prenosi Hina.

Ona je Hrvatsku savetovala da "postavi sebi ambiciozne, ali dostižne ciljeve" i dodala da je predsedavanje Savetom EU velika prilika, ali i izazov za zemlje članice.

Navodi se da se Pavlova osvrnula se na organizacione, diplomatske, stručne, finansijske i političke izazove pripreme i sprovodjenja bugarskog predsedavanja Savetom EU u prvoj polovini 2018. godine, kao i na glavne teme predsedavanja, poput budućnosti mladih i Evrope, povezivanja zapadnog Balkana, kao i bezbednosti i digitalne ekonomije.

Ministarka je rekla da je u realizaciji učestvovala "čitava vojska ljudi", a da je bugarska vlada odlučila da osnuje i posebno ministarstvo kako bi se proces centralizovao i bio efikasniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.