Izvor: B92, 01.Apr.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Nova akcija USKOK-a

Zagreb -- U Hrvatskoj je rano jutros počela zajednička akcija Uprave za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i policije u kojoj je uhapšeno više osoba.

Agencija Hina prenela je policijsko saopštenje da je u ranim jutarnjim satima na području 11 policijskih uprava počela operativna akcija "Tara", u kojoj se traga za organizovanim grupama koje krijumčare osobe iz više zemalja u Evropsku uniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Akcija se, kako se navodi, priprema od kraja 2008, a u nju su uključene policije i nadležna tužilaštva u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Austriji.

Hrvatska radio-televizija objavila je da se u akciji policije i USKOK-a traga za oružjem, drogom i osobama za kojima su raspisane poternice zbog učešća u ilegalnom prebacivanju ljudi preko granice i u imovinskim deliktima.

Navodi se da je akcija u kojoj je učestovalo nekoliko stotina policijskih sužbenika pripremana u strogoj tajnosti i da za sada nema nikakvih službenih informacija.

Pozivajući se na nezvanične izvore, HRT navodi da je u međumurskom romskom naselju Sitnicama uhapšeno nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezane s mađarskim kriminalcima.

Šef USKOK-a Dinko Cvitan izjavio je da su uhapšeni podvrgnuti kriminalističkoj obradi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.