Hrvati zakasnili, BiH se nada izvozu

Izvor: B92, 02.Sep.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati zakasnili, BiH se nada izvozu

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će 9. septembra biti odlučeno da li će BiH moći da izvozi mleko u zemlje EU.

Ukoliko BiH ne dobije odobrenje, uvažiće se zahtev Hrvatske da se izvoz blokira.

On očekuje da će odluka biti pozitivna za BIH, pošto je Hrvatska zakasnila sa žalbom na odluku da se BiH dozvoli izvoz mleka na tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU.

"Trebalo je da oni ulože žalbu deset dana pre početka izvoza u EU, ali su to uradili neposredno pred početak izvoza i time prekršili pravilnik EU", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je rekao da je Savet ministara BiH danas razmatrao mere koje će BiH preduzeti ako odgovor Brisela bude negativan, ali nije tneo koje su to mere. "Ako do toga dođe, bićete obavešteni koje su to mere", rekao je ministar spoljne trgovine BiH.

Šarović je pozvao građane da kupuju domaće mleko i mlečne proizvode, kako u BiH ne bi nastao višak robe koji bi propao. Kupovina domaćih mlečnih proizvoda je najbolji način da se odgovori na odluku Hrvatske, jer "blokade bilo koje vrate nisu rešenje", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.