Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Okt.2012, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: BiH u EU samo kao jedinstvena država

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg rekao je u srijedu u Sarajevu da BiH može da postane članica Evropske unije samo kao jedinstvena i suverena država. Hejg je novinarima, poslije sastanka sa ministrom inostranih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, ponovio da su vrata Evropske unije ovorena za BiH, ali da je na političarima te zemlje da odluče koliko će brzo proći kroz ta vrata. "Prolazak kroz ta vrata omogućio bi veći prosperitet za sve građane BiH, dok bi dobrobit bila dugoročna", ocijenio je Hejg. Kako prenose mediji u BiH, Hejg se u Sarajevu sastao i sa visokim predstavnikom Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/hejg-bih-u-eu-samo-kao-jedinstvena-drzava.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Intervju: Vilijam Hejg

Izvor: RTS, 25.Okt.2012, 19:54

Velika Britanija snažno podržava proširenje Evropske unije na sve zemlje Zapadnog Balkana, rekao za RTS šef britanske diplomatije Vilijam Hejg. "I vi ste deo Evrope", poručio je Hejg i pozvao na zajedničku borbu protiv rasizma u sportu. ..Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.