Han optimista o postizanju rešenja u dijalogu BG-PR

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han optimista o postizanju rešenja u dijalogu BG-PR

Sofija -- Komesar za pregovore o proširenju EU Johanes Han izjavio je danas u Sofiji da je optimista kada je reč o postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine.

"Ja sam uvek optimističan. Nova Strategija je jasno naglasila da postoji perspektiva za sve. To znači da je i u interesu Kosova da radi na rešenju za pravno obavezujući sporazum", poručio je Han dolazeći na samit EU - Zapadni Balkan u Sofiji.

Evropski komesar je naglasio da stvoren novi podsticaj i momentum za obe strane da dođu do dogovora što je pre moguće.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han u Sofiji o dijalogu Beograda i Prištine: Ja sam uvek optimističan

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2018

Komesar za pregovore o proširenju EU stigao na Samit Zapadnog Balkana..Komesar za pregovore o proširenju EU Johanes Han izjavio je danas u Sofiji da je optimista kada je reč o postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine...- Ja sam uvek optimističan. Nova Strategija je jasno naglasila da postoji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šta je tvitnuo Han pred susret s Vučićem a šta kaže Tajani

Izvor: B92, 17.Maj.2018

Sofija -- Komesar EU za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han napisao je na Tviteru da "Srbija ostaje ključni igrač za regionalnu stabilnost"..."Zajedno ćemo iskoristiti podsticaj stvoren današnjim samitom", naveo je Han na ovoj društvenoj mreži, uoči susreta sa predsednikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.