Han: Napredak u dogovoru Srbije i Kosova je postignut

Izvor: B92, 31.Avg.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Napredak u dogovoru Srbije i Kosova je postignut

Beč -- Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao u Beču da svaki dogovor između Srbije i Kosova treba da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Prema njegovim rečima, ostvaren je napredak oko dogovora između Srbije i Kosova mada je suviše rano da se govori o detaljima.

Han je ovo izjavio pred neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Beču, kome će prisustvovati i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja kandidata, uključujući i Srbiju.

"Dogovor između Srbije i Kosova treba da razrade vođe obe zemlje. Ostvaren je napredak ali je suviše rano da se razgovara o detaljima. Jasno je da bilo kakav sporazum mora da doprinese miru i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana," rekao je Han, prenosi njegova portparolka na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dimitrov: Samo evropski Balkan je stabilan Balkan

Izvor: RTS, 31.Avg.2018

Šef diplomatije Makedonije Nikola Dimitrov kaže da je jedina održiva vizija stabilnog Balkana ona u kojoj je Balkan deo EU. . "Često se misli o regionu kao o periferiji Evrope, a Balkan je zapravo okružen zemljama članicama",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.