Grabar Kitarović: Ne blokiramo Srbiju, tražimo da ispuni uslove EU

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Ne blokiramo Srbiju, tražimo da ispuni uslove EU

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono ššto Hrvatska tražži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska morala da ispuni.
Upitana da li Hrvatska namerava da blokira Beograd u evropskom pristupnom procesu, ona je u intervjuu za Jutarnji list rekla da tu nije reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << blokadi.
Dodala je i da hrvatska diplomatija ima zadatak da objasni EU da nije reč o sporu između Hrvatske i Srbije, nego o tome da Srbija mora da usvoji evropske standarde, prenela je Hina.
Grabar Kitarović je, takođe, rekla da ove godine ne ide ni u Jasenovac niti u Blajburg, jer ne žželi da učestvuje u ideološškim podelama.
"Ne žželim kao predsednica da participiram u daljem intenziviranju ideološških podela, žželim to da završšim, jer smatram da politikanstvo u vezi sa Jasenovcem i Blajburgom ponovo viktimizira njihove žžrtve. ŽŽrtve zaslužžuju dostojanstvo, pijetet i mir", istakla je Grabar Kitarović u intervjuu za Jutarnji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović:Ne blokiramo Srbiju, tražimo da ispuni uslove EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska traži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska morala da ispuni...Upitana da li Hrvatska namerava da blokira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kitarović: Ne blokiramo Srbiju, tražimo da ispuni uslove EU

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 00:47

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska tražži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska morala da ispuni...Upitana da li Hrvatska namerava da blokira...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.