Fratini za ulazak zapadnog Balkana u EU

Izvor: Beta, 16.Jun.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini za ulazak zapadnog Balkana u EU

BUDIMPEŠTA, 16. juna 2010. (Beta-AFP) - Italija podržava ulazak u Evropsku uniju zemalja zapadnog Balkana, izjavio je u sredu u Budimpešti šef italijanske diplomatije Franko Fratini.

"Nadamo se da će Hrvatska uskoro postati član EU, ali treba motivisati i druge zemlje zapadnog Balkana da se angažuju putem integracije", rekao je Fratini na konferenciji za novinare u Budimpešti gde se nalazi u zvaničnoj poseti.

"U protivnom, ekstremisti i nacionalizam mogu sebi da naprave put", dodao je Fratini posle razgovora s madjarskim kolegom Janošom Martonjijem.

Madjarska preuzima mesto zemlje predsedavajuće EU 1. januara 2011. godine i jedan od njenih prioriteta biće ubrzavanje procesa integracija u EU zemalja zapadnog Balkana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fratini: Italija podržava ulazak zapadnog Balkana u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2010

Italija podržava ulazak u Evropsku uniju zemalja zapadnog Balkana, izjavio je u Budimpešti šef italijanske diplomatije Franko Fratini. "Nadamo se da će Hrvatska uskoro postati član EU, ali treba motivisati i druge zemlje zapadnog Balkana da se angažuju putem integracije", rekao je Fratini. "U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Fratini: Ubrzati integraciju zapadnog Balkana

Izvor: S media, 16.Jun.2010

Šef italijanske diplomatije Franko Fratini izrazio je danas uverenje da će napori na integraciji država zapadnog Balkana u Evropsku uniju biti ubrzani tokom madjarskog predsedavanja EU, 2011. godine, preneli su madjarski mediji. ..Fratini je posle razgovora sa madjarskim kolegom Janošem Martonjijem...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.