Francuski parlamentarci: Srbiji datum što pre

Izvor: Studio B, 11.Apr.2013, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski parlamentarci: Srbiji datum što pre

Francusko-nemačka parlamentarna delegacija prenela je potpredsednici Vlade Srbije Suzani Grubješić da Francuska smatra da Srbija treba što pre da otpočne pristupne pegovore sa EU, a da će odluka nemačkog Bundestaga zavisiti od izveštaja EK.

Francuski parlamentarci dali su nedvosmislenu podršku Srbiji, rekavši da je naša zemlja zaslužila da što pre otpočne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji, te da će oni aktivno uticati da zvanična odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Pariza bude u tom pravcu, navedeno je u saopštenju iz kabineta Grubješićeve.   

Prema rečima poslanika Bundestaga, Nemačka podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a odluka nemačkog parlamenta o datumu će zavisiti od izveštaja Evropske komisije. Suzana Grubješić je svojim sagovornicima objasnila da je Vlada Srbije apsolutno posvećena reformama, što i na delu pokazuje.  

„Mi već radimo na reformama, posebno u oblastima pravosuđa, ekonomije i borbe protiv kriminala i korupcije. Otpočinjanjem pregovora one će postati sveobuhvatne, a svako pauziranje u procesu evropskih integracija uvek je za posledicu imalo usporavanje reformi", naglasila je potpredsednica srpske vlade.   

Ona je posebno istakla da je evropski put drugo ime za modernizaciju cele Srbije, koji našu zemlju vodi napred ka boljem, stabilnijem i uređenijem društvu. „Kada počnu pregovori Srbija neće biti sama, već će imati 28 saveznika u reformama", kazala je Suzana Grubješić, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.