Francuska: EU da zaštiti spoljne granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: EU da zaštiti spoljne granice

Ministri unutrašnjih poslova danas treba "hitno da usvoje odluku o jačanju agencije Fronteks za zaštitu i istinsku kontrolu spoljnih granica EU, jer odmah primenjive mere za održiv prihvat izbeglica imaju smisla i ostvarive su samo kad je obezbeđen nadzor spoljnih granica", izjavio je francuski ministar Bernar Kaznev.

On je na početku vanrednog ministarskog zasedanja EU naglasio i da se danas mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučiti o sprovođenju svih usvojenih koraka koji obezbeđuju da "migranti koji dolaze u Evropu i ne mogu da dobiju azil, odmah bivaju vraćeni na spoljne granice Unije".

Kaznev je stavio do znanja da se vrlo brzo moraju utanačiti i sprovesti sporazumi EU i afričkih zemalja, a prvenstveno s Nigerom, o centrima za prihvatanje i povratak imigranata iz Evrope, bez čega ne može biti ni "ulaznih vrućih tačaka" za popis i proveru imigranata na granicama Unije.

Kaznev je podvukao da je treći ključni zadatak zasedanja ministara EU da se sagleda kako postići brzi sporazum s Turskom o finansijskoj pomoći toj zemlji i zajedničkim merama i snagama za uspostavljanje kontrole spoljnih EU i turskih granica i time zaustavi nekontrolisani masovni priliv izbeglica i ekonomskih migranata.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je rekao da je nužno da EU izdvoji još veća sredstva kako bi se imigranti zbrinjavali i ostali u kampovima u Jordanu i Libiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.