Fišer: Kameron da se ne zavarava oko podrške

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer: Kameron da se ne zavarava oko podrške

Bivši šef nemačke diplomatije Joška Fišer izjavio je da britanski premijer Džejms Kameron ne treba da bude previše uveren u nemačku podršku njegovom prdlogu o reformi Evropske unije

Kameron je prošle nedelje razgovarao s više evropskih lidera tražeći podršku za reformu EU kako bi Velika Britanija ostala u Uniji, a posle razgovora s njim, nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da razgovara o reformama.

Fišer, koji je, kako navodi Bi-Bi-Si (BBC), kreator evropske spoljne politike, rekao je da Angeli Merkel Velika Britanija nije prioritet.

Bivši nemački ministar spoljnih poslova poručio je Kameronu da se "ne zavarava".

"Angela Merkel neće uraditi ništa što bi ugrozilo osnovna načela zajedničkog tržišta", rekao je za Bi-Bi-Si Fišer i dodao da je prioritet kancelarke kompromis u evrozoni s Grčkom.

On je ocenio da je iluzija misliti da će Velika Britanija dobiti poseban tretman zato što značajno doprinosi budžetu EU.

"Šta će Velika Britanija biti bez EU? Idite u Vašington, pitajete njih. Odgovor je veoma jasan, veoma negativan", rekao je Fišer.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.