Fajon: Dijalog u parlamentu, a ne na ulicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Dijalog u parlamentu, a ne na ulicama

Predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je danas da bi volela kada bi srpska opozicija bila dovoljno jaka da učestvuje na izborima, jer je to dobro za demokratiju.

Ona je za RTS, govoreći o posredovanju Evropskog parlamenta u razgovorima vlasti i opozicije po pitanju izbornih uslova i standarda, rekla da postoje preporuke ODHIR-a za poštene, demokratske i fer izbore.

"Naravno, bojkot koji imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s jedne strane - bojkot opozicije i nekih poslanika grupe u parlamentu nije dobar. Ja bih uvek kao poslanica tražila da je taj dijalog u Skupštini, a ne na ulicama. Razumem i neke argumente. Volela bih kada bi došli u situaciju kada bi opozicija bila jaka dovoljno da učestvuje u izborima jer je to dobro za demokratiju", rekla je Fajon.

Upitana koji su glavni uslovi za fer i poštene izbore, ona je kazala da najčešće čuje od opozicije da je to sloboda medija.

"Ako je u pitanju sloboda medija, mi znamo šta je bio poslednji stav Evropske komisije , da Srbija nema napretka oko slobode medija", rekla je ona.

Fajon je rekla i da želi što više da pomogne Srbiji u procesu proširenja, kao i da je svesna da je u Srbiji u ovom trenutku jači pesimizam zbog nekih negativnih odluka.

"Ovoga puta sam zaista kritična na odluke EU, Francuske ili nekih drugih zemalja, jer ono što smo obećali i na kraju nismo ispunili. S druge strane, kada razgovaram sa mladim ljudima u Srbiji koji odlaze ili traže neku bolju perspektivu više ili manje - svi putuju na Zapad, u Evropu. Dakle, sistem evropskih vrednosti je prisutan", ocenila je Fajon.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fajon: Bojkot opozicije nije dobar

Izvor: Blic, 01.Nov.2019

BEOGRAD - Predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je danas da bi volela kada bi srpska opozicija bila dovoljno jaka da učestvuje na izborima, jer je to dobro za demokratiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.