Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Razočarenje ne sme da prevlada, EU ostaje posvećena Zapadnom Balkanu

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da Unija ostaje posvećena Zapadnom Balkanu i da nastavlja da pomaže Srbiji i celom regionu na putu ka članstvu.

U kratkoj video poruci povodom prošlonedeljnog samita EU, Fabrici je izrazio žaljenje što nije postignuta neophodna saglasnost svih članica da se otvore pristupni pregovori sa Severnom Makedonijom i Albanijom čiji su građani razočarani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i frustrirani jer smatraju da su ispunili ono što se od njih tražilo.

odajući da je razočarenje i frustraciju tom odlukom uočio i u Srbiji, Fabrici je naglasio da ne treba dopustiti da razočarenje, koje i sam deli, prevlada i da se izgubi fokus.

"EU je posvećena Zapadnom Balkanu. To je ključno područje za nas", rekao je Fabrici.

On je podsetio da će iduće godine, u maju, u Zagrebu bitu održan novi samit EU i da je Savet EU odlučio da se narednih meseci ponovo razgovara o proširenju.

"Nema vremena za gubljenje. EU je prvi donor, prvi ulagač i prvi trgovinski partner za Srbiju i za čitav region Zapadnog Balkana i ona ostaje najbolja šansa i Srbiji i regionu za izgradnju prosperitetnijeg i sigurnijeg društva", rekao je Fabrici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.