FIFA razdvojila Rusiju i Gruziju

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA razdvojila Rusiju i Gruziju

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da zbog političkih razloga ne dopusti eventualno sučeljavanje reprezentacija Rusije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Na isti korak odlučila se i Evropska fudbalska unija (UEFA) uoči žreba kvalifikacionih grupa za šampionat Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, a kao razlog navedena je činjenica da su dve zemllje ratovale u avgustu 2008.
Osim Rusa i Gruzijaca, FIFA je pre žrebanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << odlučila da razdvoji još dve selekcije bivših sovjetskih republika – Jermeniju i Azerbejdžan.
„Jabuka razdora” između dve susedne države na obodu Kavkaza je oblast Nagorno–Karabah, ali sukobi oko tog regiona nisu smetali UEFA prilikom žreba kvalifikacionih grupa za kontinentalnu smotru 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj.
Tada su Azerbejdžan i Jermenija igrali u grupi zajedno sa Srbijom.
Žreb kvalifikacija za Mundijal zakazan je za 30. jul u Rio de Žaneiru. Osim domaćina, na prvenstvu će učestvovati još 31 ekipa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.