Evrozoni su potrebne promene, inače...

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrozoni su potrebne promene, inače...

27.07.2015. -

U zemljama evrozone bi se „u bliskoj budućnosti mogle pojaviti Vlade podržavane većinom“ nezadovoljnom postojećom monetarno-ekonomskom unijom, smatra italijanski ministar za ekonomiju i finansije Pjer Karlo Padoan.

Monetarno-ekonomska unija država Evrope je nedovršeni mehanizam kojoj je potrebna dorada uzimajući u obzir dalju integraciju EU, smatra Pjer Karlo Padoan u intervjuu „Fajnenešel >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tajms“.

„Suština je da Evropljani koji žele napredak u evropskim integracijama treba jasno da znaju da je postojeća monetarna unija nepotpuni mehanizam kojem je potrebno jačanje“, rekao je on.

Prema mišljenju ministra, u zemljama evrozone „u bliskoj budućnosti se mogu pojaviti Vlade, podržane većinom“ nezadovoljne postojećom monetarno-ekonomskom unijom.

„Stoga se može desiti da neke od zemalja požele da napuste evrozonu, ne zbog toga što su se one, kao Grčka, našle u očajnoj situaciji, već zbog toga što ona smatra ovaj korak efikasnijim u rešavanju svojih problema“, pojasnio je ministar.

Italijanski političar je pozvao 19 zemalja evrozone na veću integraciju za prevazilaženje posledica grčke krize. „Ako želimo da eliminišemo rizike, treba da dobijemo drugačiji evro — jači evro“, naveo je on. Padoan je izrazio uverenost da je za stvaranje „pune ekonomske i monetarne unije, potreban fiskalni savez i vođenje fiskalne politike“.

Ministar je preporučio da se osnuje poseban parlament zemalja evrozone, koji bi funkcionisao paralelno sa drugim institucijama EU.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Ajmo bez obmane, potreban drugačiji EUR"

Izvor: B92, 27.Jul.2015

Italijanski ministar finansija Pjer Karlo Padoan pozvao je na jaču integraciju evrozone u periodu posle grčke krize...Padoan je porukom da je "korak ka političkoj uniji" istakao da je jedini siguran način za osiguranje opstanka jedinstvene evropske valute, prenosi britanski list Fajnenšel tajms...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.