Izvor: Blic, 13.Dec.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament odbio zabranu KEBABA I GIROSA

Evropski parlament danas nije izglasao zabranu kebaba i girosa, jer prigovor na korišćenje fosfata u mesu nije skupio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad.

Za usvajanje odluke o zabrani dodavanja fosfata u kebab nedostajala su tri glasa, objavljeno je na Tviteru Odbora Evropskog parlamenta za životnu sredinu, javno zdravlje i bezbednost.

Glasanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je održano na osnovu predloga o zabrani dodavanja fosfata u zamrznuto meso kebaba, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, fosfat se koristi u duboko zamrznutim ražnjevima kebaba jer osigurava bolju koheziju različitih komponenti mesa na ražnju i jer bi se bez fosfata meso isušilo, a zabrana fosfata dovela bi u opasnost industriju kebaba u Evropi koja zapošljava oko 200.000 radnika.

Za prijedlog su glasala 373 zastupnika parlamenta, njih 272 glasala su protiv, dok je 30 bilo uzdržano.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Evropski parlament nije zabranio kebab i giros

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2017

Evropski parlament danas nije izglasao zabranu kebaba i girosa, jer prigovor na korišćenje fosfata u mesu nije dobio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad...Za usvajanje odluke nedostajala su tri glasa, objavljeno je na Tviteru Odbora Evropskog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.