Evropski dnevnik u jagodinskoj biblioteci

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski dnevnik u jagodinskoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci u Jagodini predstavljen je nagradni konkurs „Evropski dnevnik”, namenjen učenicima srednjih škola sa teritorije Srbije.
Konkurs „Evropski dnevnik” raspisala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a teme konkursa su obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019.

Srpski srednjoškolci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će tako imati prilike da konkurišu svojim kreativnim i inovativnim radovima u četiri kategorije. Teme su: EU i ja; EU i Srbija; Čuvajmo našu životnu sredinu; Zdravi stilovi života; Aktivno građanstvo i Prevencija nasilja.
Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU početkom maja 2019. godine.
U januaru ove godine u Biblioteci je predstavljen projekat Evropski dnevnik za 2018. godinu. Predstavljanju su, pored mnogo drugih jagodinskih srednjoškolaca, prisustvovale i učenice gimnazije Zorana Janković, Maša Antonijević i Aleksandra Tasić. One su učestvovale na konkursu i svojim radom „Klefiševa vila” osvojile drugo mesto. Kao nagradu, dobile su putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč. 
Iz Odeljenja za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja pozivaju učenike i profesore da se informišu o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.
Publikacija Evropski dnevnik 2018-2019. i dodatne informacije o aktuelnom konkursu mogu se pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs.
Narodna biblioteka „Radislav Nikčević” u Jagodini je članica EUTEKA bibliotečke mreže - EU u vašoj biblioteci. Više o EUTEKA mreži: www.euinfo.rs-euteka.
 
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren konkurs “Evropski dnevnik” za srednjoškolce

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2018, 13:16

Pojedinci ili tročlani timovi srednjoškolaca mogli bi maja 2019. godine da putuju Evropom ukoliko pobede na konkursu za likovni, literarni, foto, video ili multimedijalni rad. Konkurs “Evropski dnevnik” organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, a radovi se mogu slati do 21. februara 2019....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.