Evropske plate tek za 65 godina

Izvor: NaDlanu.com, 02.Apr.2012, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske plate tek za 65 godina

VARSSAVA, 2. aprila 2012. (Beta) - Prosečna nominalna bruto mesečna zarada Poljaka povećala se od ulaska u Evropsku uniju za 33 odsto, ali će evropski prosek, prema proračunima za današnji Djenjik Gazeta pravna, ovim tempom dostići za 65 godina, a nominalnu prosečnu platu u "staroj" Evropi tek za 85 godina.

VARSSAVA, 2. aprila 2012. (Beta) - Prosečna nominalna bruto mesečna zarada Poljaka povećala se od ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u Evropsku uniju za 33 odsto, ali će evropski prosek, prema proračunima za današnji Djenjik Gazeta pravna, ovim tempom dostići za 65 godina, a nominalnu prosečnu platu u "staroj" Evropi tek za 85 godina.Prosečna mesečna bruto zarada gospodina Kovalskog 2011. godine dostigla je 800 evra i za 33 odsto je viša nego 2005. godine, dok je prema novima podacima Eurostata, prosečna bruto plata u Uniji 2.177 evra, a od 2005. godine povećala se za 11,8 odsto.Poljaci su ipak od ulaska u EU uspeli da sustignu Madjare, čije su plate 2005. godine bile za 130 evra veće.U Poljskoj su uz manje plate manje i cene, pa je tako hleb u toj zemlji jeftiniji za 34 odsto nego u Nemačkoj, a cene električne energije za domaćinstva tri puta niže, te prosečni Poljak za tu platu može sebi da priušti više nego što bi izgledalo samo po nominalnom poredjenju.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.