Evropske integracije regiona u senci kriza

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Dec.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske integracije regiona u senci kriza

Proces evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana su u 2016. obeležili odredjeni pomaci, posebno u slučaju BiH, ali i problemi na unutrašnjem planu, trzavice u bilateralnim odnosima i sve veće sumnje u spremnost EU da primi nove članice. Proces integracija regiona se ove godine odvijao u senci odluke o istupanju Velike Britanije iz EU koju su gradjani >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << doneli na referendumu u junu, posledica migrantske krize i jačanja populizma u mnogim članicama. U takvim okolnostima, u Briselu su u slučaju većine zemalja regiona donošene odluke koje je trebalo da ih podstaknu i učvrste na putu ka EU, iako nisu nužno povlačile za sobom i značajniji napredak u integracijama.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropske integracije regiona u senci kriza u 2016. godini

Izvor: Beta, 29.Dec.2016

Proces evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana su u 2016. obeležili pomaci, posebno u slučaju BiH, ali i problemi na unutrašnjem planu, trzavice u bilateralnim odnosima i sve veće sumnje u spremnost EU da primi nove članice.Proces integracija regiona se ove godine odvijao u senci odluke o...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.