Evropska komisija nabavlja vakcinu od Moderne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 14:28

Evropska komisija nabavlja vakcinu od Moderne

Evropska komisija postigla je dogovor sa američkom biotehnološkom kompanijom Moderna za nabavku njenog kandidata za vakcinu protiv kovid-19, izjavio je danas zvaničnik EU za Rojters.

Prošle nedelje Moderna je saopštila da je njena eksperimentalna vakcina 94,5 odsto efikasna u sprečavanju kovid-19, na osnovu privremenih podataka iz kliničke studije u kasnoj fazi.

U avgustu je Komisija, koja u ime država članica EU vodi pregovore s proizvođačima vakcina, sapštila da su preliminarni razgovori s Modernom zaključeni s ciljem potpisivanja ugovora o isporuci 80 miliona doza njene vakcine, sa mogućnošću kupovine još 80 miliona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.