Euleks ne sprovodi odluku Vlade Kosova

Izvor: Beta, 25.Jul.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks ne sprovodi odluku Vlade Kosova

PRIŠTINA, 25. jula 2011. (Beta) - Portparolka Euleksa Aleksandra Džordž rekla je u ponedeljak da misija EU još nije počela da primenjuje odluku Vlade Kosova o reciprocitetu u trgovinskoj razmeni sa Srbijom.

"Euleks je upoznat sa odlukom Vlade Kosova. Mi još diskutujemo o efektima ove odluke. U toku su i rasprave sa zvaničnicima Vlade Kosova da bismo videli posledice odluke", kazala je Džordž za Radio Kosova.

Euleks je o neprimenjivanju odluke Vlade Kosova informisao i generalnog direktora Carine Kosova.

Euleks kontroliše administrativne prelaze Jarinje i Brnjak na severu Kosova.

Vlada Kosova uvela je prošle nedelje zabranu na uvoz robe iz Srbije, tvrdeći da i Beograd onemogućava uvoz kosovske robe jer ne priznaje pečate carine Kosova. Srbija ima veliki suficit u trgovini sa Kosovom i najavljeno je da će se žaliti CEFTA zbog odluke prištinskih vlasti.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.