Euleks može da zaštiti svedoke

Izvor: Glas javnosti, 14.Feb.2011, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks može da zaštiti svedoke

PRIŠTINA - Portparol EULEKS Irina Gudeljević izjavila je da Misija Evropske unije (EU) može da zaštiti svedoke u istrazi o trgovini organima na Kosovu, prenosi KiM Radio.

Ona je rekla da Misija EU ima puno poverenje u Jedinicu za zaštitu svedoka, kao i da je ta jedinica "već dokazala da je sposobna da se bavi osetljivim i slučajevima visokog profila".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
"Ta jedinica može da bude proširena zavisno od obima i složenosti bilo koje zvanične istrage, a sada imamo veliki broj iskusnih i nezavisnih tužilaca koji su sposobni da vode veoma složene istrage", rekla je Gudeljević za TV Most.

Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić je rekao da ne dovodi u pitanje profesionalnost EULEKS, već činjenicu da "osoblje koje radi za EULEKS može da dostavlja informacije mogućim osumnjičenima.

Vekarić i Gudeljević reagovali su na navode iz intervjua izvestioca Saveta Evrope Dika Martija slovenačkom dnevniku Delo u kome je rekao da je na Kosovu ubijeno više desetina ljudi koji su svedočili o zločinima, a da su o tome svi ćutali, prenosi danas KiM Radio.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O Martijevim navodima povesti eksternu istragu

Izvor: Beta, 14.Feb.2011

BEOGRAD, 14. februara 2011. (Beta) - O navodima izvestioca Saveta Evrope (SE) Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu trebalo bi pokrenuti eksternu istragu u okviru Evropske unije (EU), ocenio je bivši zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Kurt Volker...Volker je u intervjuu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.