Euleks dao garancije za Haradinaja

Izvor: B92, Beta, 25.Avg.2010, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks dao garancije za Haradinaja

Priština -- Misija EU na Kosovu - Euleks pružila je garancije za privremeno oslobađanje iz pritvora Haškog tribunala lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Prema pismu čiji je faksimil objavila Televizija Kohavision Euleks je preuzeo odgovornost i dao garancije da će obezbediti ostvarivanje zahteva Haškog tribunala.

Haradinaju će biti ograničeno kretanje i bavljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politikom. On će moći da boravi u Prištini i selu Glođanu u opštini Dečane, gde je rođen i gde mu žive roditelji.

Takođe, imaće obavezu da 24 sata unapred obavesti Euleks o nameri da putuje iz jednog u drugo mesto.

Tokom uslovnog oslobađanja Haradinaj nema pravo da preuzme neki položaj u organima vlasti.

Neće imati pravo da učestvuje u javnim aktivnostima niti da daje političke izjave, ali može da nastavi angažovanje u partiji.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.