Euleks: Beograd da krene u istragu grobnice

Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Beograd da krene u istragu grobnice

PRIŠTINA – Predstavnici misije Eu na Kosovu, Euleksa, saopštili su da je na Beogradu da povuče sledeći korak kako bi se nastavilo prikupljanje informacija u vezi s mogućom masovnom grobnicom ubijenih kosovksih Albanaca kod Raške.

„Ovaj slučaj je od velike važnosti za nas, i mi ohrabrujemo vlasti (Srbije) da krenu napred što je brže moguće da bi istina izašla na videlo”, rekla je agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Prema njenim rečima, sledeći korak je na Beogradu - da preduzme istažne radnje za utvrđivanje mesta na kojem je grobnica sa, kako se pretpostavlja, telima oko 250 ubijenih Albanaca.

Irina Gudeljević je dodala da su Euleksovi istražitelji pre nekoliko nedelja u Beogradu razgovarali sa srpskim tužiocima za ratne zločine o nastavljanju pribavljanja informacija o mogućoj masovnoj grobnici kod Raske.

„Sastanak je dobro prošao i postoji odlučnost obe strane da se krene napred što je pre moguce”, kazala je ona i dodala da Euleks pozdravlja poteze Srbije da počne istraga na lokaciji, kao i moguća ekshumacija da bi se potvrdilo da se radi o masovnoj grobnici.

Tokom posete Beogradu istražitelji Euleksa su razgovarali i sa porodicama nestalih Srba.

Beta

objavljeno: 13/06/2010
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.